Team Lyngen

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Nyheter Alta To-Dagers 2011

Alta To-Dagers 2011

E-post Skriv ut PDF

 

Fredag 7. januar 2011 startet Team Lyngen sitt første løp med unghundene.

Løpet var på 2 x 80km med 5 timer hvil mellom etappene.

Starten gikk fra Gargia fjellstue et par mil sør for Alta sentrum og fulgte i grove trekk gammelveien over Beskades, forbi og over veien ved Suolovuopmi fjellstue og videre et stykke mot Kautokeino, og tilbake. Samme runden ble kjørt på begge etappene.

På første etappe fikk vi oppleve ruskevær over Beskades, men mine to ledere Mille og Mie tok det på strak arm. Jeg kjørte rolig og var nr 9 av 18 startende etter første etappe.

Andre etappe startet jeg ut på kl 07.13 på lørdag morgen, og nå var været bedre. Hadde fin flyt i spannet og hadde kjørt meg opp noen plasser halvveis, til tross for at jeg ikke hadde allverden av trekk-kraft med bare hadde to hanhunder i spannet, og det var veldig trått på partiene med fokksnø. Men så ble Niva småhalt, med ømt handledd ca 3,5 mil igjen før mål. Normalt går det fint, og alt tydet på at ho ville gå greit til mål, men 2,5 mil før Gargia ville ho ikke mer. Jeg måtte rydde plass til ho i sleden der ho satt til mål.

De spannene jeg hadde passert tok meg igjen pga stoppen dette medførte, så jeg endte som nr 10.

Men alt i alt er Team Lyngen fornøyd. Alle hundene gjorde jobben og at Niva hadde uflaks kan ho ikke klandres for. Hadde ikke forventet topp-plassering med et så ung spann.

Nå ser vi fram mot Troms Quest 22.januar. Starter fra Råvatn skytebane i Øverbygd, og er et løp som er veldig likt Alta To-dagers.

Sist oppdatert fredag 05. august 2011 01:10