Team Lyngen

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Nyheter Troms Quest

Troms Quest

E-post Skriv ut PDF

 

 

Troms Quest. Ny erfaring...

Lørdag 22. januar gikk starten for teamets andre løp. Troms Quest, med start, checkpoint og mål på Råvatn skytebane i Øverbygd. Løpet er veldig likt Alta To-dagers med to etapper på 85 km med 5 timer pause i mellom etappene. 

Spannet stilte noe redusert. Hovedleder Mille, som på Alta To-dagers pga erfaring og alder var den beste i spannet, ble hjemme med en liten frostskade på svangen, så 8,5 år gamle Malin fikk overta kommandoen. Å stole på at to unghunder skal gjøre jobben fremst ville jeg ikke.

Første etappe gikk fint, til tross for forferdelig mye gjennomslag og sukkersnø i et fullstendig knust spor. Kom inn til 10. plass, midt på tabellen, men med bare 8 minutter opp til 4. plassen gikk det bedre enn forventet.

Startet ut på andre etappe full av optimisme og 8,5  år gamle Malin gjorde jobben fremst hakket bedre enn forventet. Men 1,5 mil utpå andre etappe stoppet ho opp og spydde. Håpte at hun bare hadde spist litt for mye, men etter ytterligere 15 minutter spydde ho igjen og stoppet opp. Ho var slapp så jeg forsøkte å legge henne i sleden i håp om at unghundene som på trening har gått meget bra som ledere skulle slå til, men midt i motbakkene, i sukkersneen og etter en tøff 1. etappe brånektet de. Prøvde alle kombinasjoner framme, men kom ikke videre. Alle ville løpe, men ikke fremst, og jeg måtte ta den tunge beslutningen om å snu og bryte løpet.

Slet med å komme meg tilbake og, men fikk god hjelp av en god hundekjørerkollega fra Holmen hundesenter i Alta og hunden jeg fikk låne for å dra unghundene med seg. Det gikk med kjempedriv tilbake til Råvatn, men jeg kunne jo selvsagt ikke fortsette løpet med lånt hund...

Men hundene fikk iallefall god trening, kjempefin checkpointerfaring, og jeg fikk erfare hvor surt det er å bryte, så helt bortkastet var det ikke. Skulle bare ønske det var flere sånne løp og at jeg ikke måtte vente helt til 31. mars og Pasvik Trail for å konkurrere neste gang...

Sist oppdatert torsdag 04. august 2011 22:04